» Втори опит
начало » Втори опит
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Обама започва битка за имиграционната реформа

ОЧАКВАЙТЕ Новата ни рубрика с имиграционния топ-адвокат Кристина Крилчев, която ще следи и коментира реформата за bg-atlanta.com

(06/02/10) Барак Обама даде началото на втората битката за реформа на имиграционна система в САЩ. В реч в Американския университет във Вашингтон в сряда Обама каза, че реформата трябва да засегне политиката по депортиране, да подобри сигурността на границите и да сложи край на експлоатирането на нелегални имигранти. Така той ще повтори опита на предшественика си Джордж У. Буш, който не успя да се справи с амбициозната задача (всичко за първия опит за реформа тук »). 

Барак Обама призова демократите и републиканците да положат общи усилия в тази насока. "Системата не е читава и всички го знаят", заяви той. Според него имиграционната реформа се бави заради политическото позьорство и караниците за различни интереси.

Той хвърли вината главно върху републиканците, като каза, че някои републикански сенатори, подкрепили неотдавнашните усилия за подобряване на имиграционната система, са се поддали на натиска на партийната политика и съображенията, свързани с междинните избори за Конгрес тази година.

По думите му проблемът не може да се реши "само с огради и гранични патрули".

Правителството би трябвало да бъде държано отговорно за това как се грижи за сигурността на границата, работодателите би трябвало да понасят последици, когато знаят, че наемат нелегални имигранти, а тези, които влизат незаконно в САЩ, би трябвало да признаят това, преди да могат да кандидатстват за американско гражданство, заяви Обама.

"Въпросът сега е дали ще имаме куража и политическата воля да приемем законопроект в Конгреса . . . Готов съм да вървя напред, мнозинството демократи са готови да вървят напред и вярвам, че мнозинството американци са готови да вървят напред. Но фактът е, че без подкрепата на двете партии, както беше само преди няколко години, не можем да разрешим този проблем", каза Обама, като подчерта, че имиграционната реформа не може да мине без гласовете на републиканците, посочи АП.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news