» Бедствие
начало » Бедствие
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Български студенти бягат от урагана Irene
   Бурята заплашва Ню Йорк за първи път от 70 години, вземете мерки сега


(08/26/11) След като премина през Бахамамите и наводни 90% от къщите в две селища, Irene отново е в Атлантическия океан, където събира сили за следващия си сблъсък - с крайбрежието на Америка. Ураганът, 3 степен, е най-сериозната заплаха за Източното крайбрежие от години.  Хиляди българи – студенти на бригада и имигранти са на пътя на урагана. Властите предупрежават - съобразявайте се с предупрежденията за евакуации и не рискувайте!

„Надявам се хората да обърнат сериозно внимание не предупрежденията." , казва губернаторът на Северна Каролина Бев Пердю.  Властите в седем щата обявиха извънредно положение. Irene се очаква да удари първо на островите Аутър бенкс в Северна Каролина, където от ден тече задължителна евакуация. В курортните градчета там работят стотици български студенти.

„Страх ни е да ни не отнесе бурята буквално." , казва 20-годишният Стоян Беров. Момчето е от Габрово и учи финанси в Лондон, но решил да опита американския живот това лято и се записал на студентска бригада. В най-застрашения район на Аутър бенкс има още около 300 български студенти, които разчитат на работодателите си и на познати, за да се евакуират понеже нямат коли. „Познавам българи, които ще останат защото просто нямат избор.", казва Стоян. Той и неговите съквартиранти са решили да пътуват 4 часа навътре с колата на приятел.

Тези, които няма да се евакуират се готвят за вятър от 180 километра в час, вълни високи колокото 20-етажна сграда, наводнени улици, разрушена инфраструктура. Ток, вода, интернет няма да има поне ден или два. Ето защо местните се готвят за най-лошото. „Не рискуваме. Виждали сме какво може да направи ураган и не е карсива гледка. Трябва да уважаваш силата на природата.", казва мъж на кея в града. 

Вторият сблъсът с Irene ще бъде с големи градове като Ню Йорк и Бостън. Манхатън може да бъде наводнен, а кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберг е готов да затвори метрото в града.

Коментирай

Normally I'm against killing but this article salughteerd my ignorance.
( John @ 2012-12-02 07:06:07 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news