» ТВ
начало » ТВ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Собственикът на „Механата” в NYC герой в нов BG сериал
„Седем часа разлика” по bTV разказва за живота от двете страни на океана

Сашо Димитров не е гледал още сериала, но казва, че обикновено руснаците му дължат пари на него
Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com


(09/22/11) Собственикът на култовата кръчма в Манхатън „Механата” Сашо Димитров и други известни български имигранти в САЩ са прототипи за героите в новия сериал на bTV „Седем часа разлика”, научи BG VOICE. Макар и от екипа на сериала да отричат директна връзка, аналогиите са неизбежни. Актьорът Малин Кръстев, който играе Боян – собственик на заведението „Избата” в Ню Йорк, призна, че зад неговия герой стои реално съществуващ човек. „Това е реален персонаж, човек, болен на тема хазарт, който е там (бел. ред. - САЩ)”, разказа той в интервю за Росен Петров.
Още в първия епизод обаче неговият герой е пребит от руснаци, на които той дължи 50 000 долара. В ролята на бияча е бившият любовник на Азис - Коце Ламята.

„Обикновено е обратното – руснаците ми дължат пари”

през смях каза за BG VOCIE собственикът на „Механата” в Ню Йорк Сашо Димитров. Бизнесменът живее в САЩ от 12-13 години и признава, че обича да играе хазарт. „Но не бих казал, че съм болен на тази тема.” Той не е гледал още първия епизод, който се излъчи в неделя. „Приятел ми каза за това, но аз помислих, че се шегува. Ще го гледам тези дни”, обеща той.

Александра Раева е начинаеща певица, гадже на собственика на "Избата"
Бившата беквокалистка на „Ку-ку бенд” Алекс Раева играе начинаеща певица, която е гадже на Боян. Той я пробутва на руснаците в опит да получи отсрочка за заема си.

В сериала Боян има сестра, която е влиятелен и корумпиран съдия в София. В реалния живот обаче Сашо има брат, който живее в Лас Вегас. Там пък 15 години живее актрисата, която ще изиграе сестрата – Ваня Цветкова. Нейната героиня се казва съдия Таня Стоева.

„Милена (бел. авт. - Фучеджиева) ми се обажда и казва – ето прочети и после ще говорим. И аз чета и ми е адски интересно. Винаги съм си мечтала за такава роля”, разказва Ваня Цветкова. Звездата й изгря във филми като „Бариерата”, „Лавина“ и „Адио Рио”. След 10 ноември обаче тя пристига в САЩ в търсене на своята американска мечта. Работи в казино във Вегас.

Актрисата Ваня Цветкова се прибра от Вегас в България, за да изиграе корумпирана съдийка
Почти зад всеки герой в сериала има реална личност от двете страни на океана. Но не всички са известни, обяснява в интервю за BG VOICE сценаристът на поредицата Милена Фучеджиева. „Чушката например е един напълно обикновен българин, който се опитва да оцелее в Америка като бачкатор. Живях близо 21 години в Америка и имам наблюдения над най-различни типове българи - интелектуалци, работници, измамници, адвокати, лекари, артисти, престъпници. По-известните прототипи избрахме заради нестандартното им поведение и желанието да пробият на всяка цена. Разбира се, всеки наш образ е базиран на действителни личности, но не е абсолютно същият като тях.”

В „Седем часа разлика” се

сблъскват две различни поколения имигранти

в САЩ. Техният начин на мислене, ценности и характери стават ясни още в първия епизод, когато Боян търси помощ от стария имигрант Бай Юнал, който от 40 години не се е прибирал в родината. Героят е базиран на починал вече имигрант, но в него зрителите вероятно ще направят препратка към биографиите на известните в Чикаго Шефкет Чападжиев и Хамид Русев.

„Разликата между тези два образа е диаметрална. Бай Юнал e живял в комунистическа България и е преживял тежки неща, но е съхранил едни човешки стойности, които се позагубиха във времената, в които живеем не само в България, а и навсякъде другаде. Той е чист и морален човек, докато Боян е типичен българин от прехода - циничен, нихилист, хитрец по-скоро на дребно, умен и комбинативен, но невинаги на страната на доброто. И въпреки това те са приятели, защото в чужбина повечето българи имат нужда да са сред свои и са много по-толерантни един към друг, отколкото в собствената си държава”, обяснява Милена Фучеджиева.

Иван Иванов (в ролята Симеон Лютаков) е честен прокурор, който ще се сблъска с корумпираната съдийка Ваня Цветкова
В сериала Бай Юнал е моралният стожер на малката емигрантска групичка, човекът, за когото всички знаят, че при нужда могат да се облегнат на рамото му. „Когато човек е далече от роднините си, хора като Бай Юнал стават семейството, което липсва”, споделя Милена.

Тя използва личния си опит и наблюдения, за да изгради героите, но не се припознава в нито един от тях. “Всъщност между мен и Таня Стоева има едно важно общо нещо - Стоева е отгледала дъщеря си сама. Другото общо е, че и двете сме много силни жени. Както впрочем всичките ни женски образи. Героините ни са

дами с огнени характери


И дотук свършват приликите с мен.” Според нея този сценарий не може да бъде написан от някой на 25 години, защото няма да има нужния житейски опит. “Спокойно мога да кажа, че двамата с Любо Дилов-син (бел. авт. - другият сценарист) не можем да се оплачем от липса на такъв”, казва Милена.

Малин Кръстев играе ролята на Боян, чийто прототип е Сашо от „Механата”
„Седем часа разлика” разказва за съдбите на две български семейства в София и Ню Йорк, чийто професионален живот е неразривно свързан с престъплението и наказанието. Разделението и личните конфликти между тях са породени не само от часовата разлика, но и от разликата в поколенията, любовта и омразата, политиката и икономиката, пропастта между богати и бедни. В драматичната поредица зрителите ще видят екшън сцени, разтърсваща любов, сложни взаимоотношения и обрати.

Режисьор на „Седем часа разлика” е Магърдич Халваджиян. Сериалът започна в неделя от 20 часа (BG) при изключително висок рейтинг и може да се гледа на запис от TRIO Television.

Коментирай

Изгледах внимателно първата серия! Надявам се да имам търпение и изгледам останалите! За мнение и коментар е още рано. Няма да мълча!
( Иван Бухов @ 2011-09-23 02:34:54 )
I rellay wish there were more articles like this on the web.
( Courtney @ 2012-04-07 14:47:27 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
10/12/2022
Петко, Петкана, Параксева, Пенчо, Пеньо, Пенка
10/16/2022
Златка,Златко, Лука, Лукан
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news