» Църква
начало » Църква
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Нов свещеник за църквата ни в Ню Йорк

Новият свещеник в Ню Йорк ставрофорен иконом Петър Тотев (вляво). Епископ Даниил, който ще бъде викарий на митрополит Йосиф (вдясно).
(09/29/11) След повече от година българската катедрала „Св. Кирил и Методий” в Манхатън, Ню Йорк, ще има нов свещеник. Това ще е ставрофорен иконом Петър Тотев, който ще заеме мястото на покойния отец Благой Топузлиев.
 
 
 
 


Петър Тотев идва от нашата църква в Букурещ, Румъния, и решението за неговото назначение е взето от Светия синод още през февруари т.г., но чак сега е получил работна виза. Той пристига в Ню Йорк заедно със съпругата си на 17 октомври.

Междувременно в Голямата ябълка вече е епископ Даниил, който ще бъде викарий на митрополит Йосиф. Викарият е всъщност помощник (секретар) на митрополита при изпълняване на неговите задължения като духовен глава. Дядо Йосиф отговаря за епархиите в САЩ, Канада и Австралия и още миналата есен беше поискал помощник от Светия синод.

Преди да дойде в Америка, епископ Даниил е служил като викарий на Неврокопския митрополит Натанаил, където е натрупал добър опит като църковен администратор. Преди богословието той е учил английска филология и владее отлично езика.
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news