» Избори 2011
начало » Избори 2011
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Най-старата избирателка в Ню Йорк – на 81
Във Филаделфия гласува шампионът ни по борба Валентин Йорданов

Ванина Цонева
www.BG-VOICE.com


От Ню Йорк


(10/25/11) Резултатите в големите градове на Източното крайбрежие се оказват различни от тези в България, където е ясен балотажът между Плевнелиев и Калфин. Избирателите в консулски район Ню Йорк са поставили на второ място Меглена Кунева, а Ивайло Калфин е на трето. Това включва секции в Ню Йорк-град, Атлантик сити, Бостън и Филаделфия. Ето и крайните резултати:

Ню Йорк: 328 гласували
Росен Плевенлиев - 149, Меглена Кунева - 87, Ивайло Калфин – 50
Бостън: 220 гласували (валидни 218 бюлетини)
Росен Плевенлиев - 106, Меглена Кунева - 58, Ивайло Калфин - 25, Витков - 20, Христов - 9, Сидеров - 2
Филаделфия: 116 гласували
Росен Плевенлиев - 61, Меглена Кунева - 18, Ивайло Калфин - 14, Христов - 9, Сидеров - 8, Витков - 4
Атлантик сити: 39 гласували
Росен Плевенлиев - 19, Меглена Кунева - 6, Ивайло Калфин – 6.

Опашка от избиратели се вие в тясното коридорче на консулството в Ню Йорк
Избирателният ден по секции протече спокойно и без инциденти. Секциите останаха отворени до 8 часа вечерта.

В Ню Йорк активността е по-скоро висока от тази в останалата част на Америка. Най-ранобудният гласоподавател е бил пред консулството в 6:20 сутринта, само 20 минути след отварянето на избирателната секция.

Най-възрастният гласоподавател в Ню Йорк е 84-годишната Златка Костова. Малко по-млада от нея е Наталия Белчева, на 79 години. Тя никога не пропуска да гласува но това е първият път, в който дава своя глас от САЩ. Повечето хора имат представа как и за кого да гласуват. Все пак имаше няколко запитвания за това как точно се гласува и с какво се отбелязва вотът (кръст). Имаше и няколко души със забравени лични документи, поради което не успяха да гласуват.

По обед пред консулството се събра тълпа, тъй като вече имаше опашка от чакащи да гласуват, а също така и урок на детския танцов ансамбъл. За известно време гласуващи и деца почти запушиха входа на консулството, но след няколко минути тълпата оредя. В голямата си част родителите оставяха децата на урок и на свой ред се нареждаха на опашката да гласуват.

За бъдеще и надежда за младите хора, деца и българи гласуваха хората в Ню Йорк днес. Две от най-младите гласоподавателки, които всъщност гласуваха за пръв път, живеят от 10 години в Ню Йорк и изявиха надежда да се върнат в България в следващите 10. За едно по-добро бъдеще беше също чест отговор на въпроса "За какво гласувате днес?".

Във Филаделфия гласува шампионът ни по борба Валентин Йорданов. Според председателката на секцията там хората са в чудесно настроение. За дошлите да гласуват се предлагаха кебапчета и кюфтета пред секцията, много от хората оставаха да се видят с приятели и да се насладят на топлия следобед.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news