» Рекламно лице
начало » Рекламно лице
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Рекламно лице: Как Любо и Веси платиха за колеж в Ню Йорк

Христина Тишева
www.BG-VOICE.com

(01/26/13) Любомир Миланов и Веселина Ангелова идват в Ню Йорк с цел той да запише магистратура, а тя - докторантура. В Софийския университет той е завършил икономика, а тя – културология. Сблъскват се с най-големия проблем на всички – нямат пари. Решението й обаче изобщо не е толкова добре познато. Любо и Веси продават лицата си.

В рамките на един ден те обикалят най-известните туристически места в Манхатън с нарисувани логота на рекламодатели. Услугата струва $99. Навън сме около 7-8 часа”, разказа пред BG VOICE Любо. „Трудната част е рисуването на лицата. Отне ни много упражнения.”

Схемата на работа не изглежда сложна. На двамата дори не се налага да спират хората по улиците, както обикновено се прави, когато се раздават флаери. „[Хората] сами ни спират и ни питат какво е това по лицата ни”, обяснява Любо. Следва кратка информация за фирмата, чието лого лицата на двамата представят. А после идва и по-интересната част: въпросът защо го правят и отговорът, че това е техният начин да се борят срещу скъпото образование и студентските заеми. „А после те ни питат: Може ли и ние да се включим?”

Любо и Веси не правят и нещо друго, което повечето хора, които си търсят работа, правят. Те не обикалят от магазин на магазин в търсене на клиенти. Рекламната кампания работи по схемата: „Кажи на приятел.” Така през първата седмица на проекта двамата рекламират безплатно, за да пробват дали има потенциал в това тяхно начинание. „Нас ни търсеха, нямаше ден, в който да нямахме събитие”, каза Миланов. Проектът им е едва на две седмици, като реално им е плащано за рекламите в последните седем дни. Достатъчно дълго време, през което да привлекат вниманието на New York Post, който пише за тях. „А сега не спират да ни търсят”, каза българинът.

Компаниите се свързат с тях онлайн, като им пращат това, което искат да бъде изрисувано по лицата им. Двамата ги рисуват едно към едно. За уикенда той ще рекламира вода, а тя – козметична компания.

Въпреки първоначалния успех на идеята им Веси казва, че едва ли те лично ще продължат този начин да изкарват пари. „Не повече от година, казва тя. - Целият този грим и бои не са полезни за лицето.” А дотогава може вече и да са събрали нужните пари за университет. Само таксата за година е около $40,000.

Все още не са кандидатствали, защото не могат да докажат пред властите, че са в състояние да покриват разходите си по време на обучението си в САЩ. Това е едно от изискванията за вземане на студентска виза. Той иска да запише икономика, а тя – докторска степен в gender studies, или както тя казва, че най-точно се превежда на български – социално изграждане на пола (част от социологията).

Не всичко по лицата им е за пари. На 18 януари те нарисуваха Kamen’s Comets с цел да промотират сайт за набиране на средства за лечение на техен приятел, болен от рак. А няколко дни по-рано пожелаха „Честит рожден ден“ на своя приятелка.

По думите на Миланов нищо чудно след време, когато той и Веси вече нямат нужда от пари за университети, други хора да продължат тяхното „Buy His/Her Face”. „А може и да се превърне в печеливш бизнес”, добави Любо.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news