» BG телевизия
начало » BG телевизия
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Новата BG телевизия стартира напролет
Студиата на BIT пред завършване, каналът набира екип

(01/31/13) Първият истински телевизионен канал за българите в Северна Америка BIT ще започне излъчване тази пролет. Стартът на програмата се забави заради строежът на ултрамодерно студио в Чикаго, но проектът е към своя финал. На над 1000 кв.м в студийния комплекс пред завършване са няколко снимачни площадки, едната от които за новини, голям нюзрум, апартни и монтажни, които ще произвеждат ежедневна продукция за нуждите на канала. Телевизията ще стартира с едночасова новинарска емисия на ден.
BIT ще е партньор със CNN,

което ще даде възможност за достъп до огромен новинарски поток от видео, снимки и информация от целия свят. Репортерите на BITelevision ще имат достъп и до техническите ресурси на CNN по целия свят за бързо отразяване на новини от последната минута и важни за зрителите събития. Новините на BITelevision ще са динамични, интерактивни, с много живи връзки и насочени изцяло към интересите на българите в Северна Америка.

Декорите на студиото се строят във Филаделфия и са по проект на една от най-големите компании в света за телевизионен дизайн Broadcast Design International. Сред техните проекти са студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света.

В момента тече трескаво събиране на екип. От телевизията все още набират репортери, оператори, продуценти и редактори. Подробности може да намерите на страница 38 в този брой и на www.BITelevision.com. Сухите тренировки започват в началото на февруари, а до март от екипа се надяват да работят в собствената си сграда. Кога ще бъде първия ефир на новия канал ще стане ясно тогава, но първите новини и предавания би трябвало да стартират до края на март или началото на април. Лицата и програмата на канала ще бъдат представени на специален коктейл преди това.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет, както и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news