» театрали
начало » театрали
сподели във  Facebook  Svejo.net 
BG пиеса за пръв път в Ню Йорк

Пенко Господинов и Анастасия Лютова играят пет пъти психотрилъра „Паякът”

(05/04/13) Авторската пиеса "Паякът" на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров ще бъде показана пред нюйоркчани през август в рамките на FringeNYC.

Това е най-големият мултиартистичен фестивал в Сверна Америка, където повече от 200 формации от цял цвят изнасят над 1200 представления в рамките на 16 дни на 20 емблематични за Ню Йорк сцени.


За първи път българско заглавие от театралния афиш ще вземе участие във фестивал зад океана.

Общо 5 представления със субтитри ще изиграят Пенко Господинов и Анастасия Лютова пред американска публика между 9 и 16 август по покана на организаторите.

В психотрилъра „Паякът” двамата популярни актьори играят брат и сестра сиамски близнаци. Сслед 27 години неизбежно съвместно съжителство, двамата решават да се разделят по оперативен начин. Празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операцията, двамата се впускат в лабиринт от неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и различни желания за свобода.

Освен на фестивала, Йордан Славейков и Димитър Димитров са поканени да участват и в специална лига на режисьорите от 16 до 23 август.

 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news