» цигари възраст
начало » цигари възраст
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Забраняват цигарите за младежи до 21 г.

Ню Йорк изравнява позволената възраст за покупка на цигари с тази за алкохол

(04/22/13) Младите нюйоркчани няма да имат право да си купуват цигари до навършване на 21-годишна възраст. Това предложение направиха в понеделник комисарят по здравеопазването на Ню Йорк д-р Томас Фарли и Кристине Куин, говорител на градския съвет.

Предложението, което ще нареди Ню Йорк сред градовете с най-високи възрастови ограничения за покупка на цигари, е поредното усилие в кампанията за ограничаване на тютюнопушенето. Тя започна скоро след като кметът Майкъл Блумбърг встъпи в длъжност със забрана за пушене в ресторанти и барове и разширяване на рестрикциите в паркове, плажове, площади и други обществени места.


Новото предложение ще вдигне разрешената възраст за покупка на цигари до тази за купуване на алкохол. Все още не е ясно дали ще стане незаконно притежанието на цигари за младежи под 21-годишна възраст.
Последните проучвания показват, че пушенето сред младите хора в Ню Йорк намалява. Предполага се, че това е ефект от масираните публични кампании, в които се обяснява вредата от цигарите.

През май кметът Блумбърг предложи нови правила, според които търговците да не могат да поставят тютюневите продукти на видно място в магазините си. Те не бива да се виждат, за да не се влияе върху възприятието на децата, както и за да се ограничи импулсивната покупка на цигари.

Разрешената възраст за покупка на цигари в САЩ е 18 г. Забраната е до 19-годишна възраст в четири щата: Алабама, Аляска, Ню Джърси и Юта.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news