» Църнаеви
начало » Църнаеви
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Църнаеви се целели и в Таймс скуеър

Отказали се да пътуват за Голямата ябълка, защото им свършило горивото

(04/25/13) Двамата атентатори от Бостън Тамерлан и Джохар Царнаеви имали намерение следващата им мишена да бъде Таймс скуер в Ню Йорк, съобщи кметът на Голямата ябълка Майкъл Блумбърг.

Това e станало ясно от разпитите пред агенти на ФБР на намиращия се в болница Джохар.

Тамерлан Царнаев беше застрелян от полицаи при преследване четири дни след атентатите на 15 април в Бостън, при които загинаха 3 и бяха ранени 264 души. Брат му Джохар беше тежко ранен при залавянето му, но се възстановява в болница.

Както bg-new-york.com съобщи, братята имали намерение да си направят купон в най-големия град на САЩ. По думите на шефа на полицията на Ню Йорк Рей Кели, идеята им дошла спонтанно, докато двамата обикаляли Бостън след атентата.

Те били с джип Мерцедес, чийто шофьор взели за заложник. Разполагали са с достатъчно импровизирани взривни устройства, за да осъществят пъкления си план. Колкото и невероятно да звучи, те не се отправили за Ню Йорк, тъй като открили, че в резервоара на колата няма достатъчно гориво. Накарали шофьора да спре на бензиностанция и да зареди, но той се възползвал от възможността и избягал. Именно обаждането на шофьора в полицията сложи началото на мащабното преследване на бомбаджиите-чеченци.

Джохар Царнаев е обвинен за използването на оръжие за масово унищожение и ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на смърт.

Междувременно ABC News съобщи, че майката на двамата братя Зубейдат ще бъде арестувана, ако стъпи на американска земя. В момента 45-годишната жена живее в столицата на Дагестан – Махачкала. Причина вероятния арест са предявените срещу нея обвинения от юни 2012 г. за кражба на дрехи на стойност 1600 долара. Църнаева обаче не се явила на насроченото за октомври дело в съда.

По думите на Зубейдат синовете й са невинни и всичко е нагласено. Според близки на семейството обаче именно тя е окуражила двамата братя да се превърнат в екстремисти, съобщава Daily Mail. Даже съпругът й Анзор не смеел да се противопостави, като признавал, че вкъщи тя е шефът.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news