» бебета
начало » бебета
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Майкъл е най-популярното име в Ню Йорк

То държи рекорда за 49-та година, следвано от Джейкъб, Джейдън и Итън

Лаура Уотънбърг

(05/16/13) Името Майкъл е най-популярното и обичаното за нюйркчани от половин век насам. За 49-та година то е на първо място в класацията за мъжки бебешки имена за 2012 г., съобщифа от администрацията за социална сигурност. Веднага след Майкъл, в списъка за предпочитани имена се нареждат Джейкъб, Джейдън, Итън и Мейсън.


София е на върха при предпочитанията за бебета от женски пол. На следващите места в класацията са Изабела, Емма, Оливия и Ава.

Има раздвижване при предпочитанията за момчета – Мейсън от номер 8 е скочил до номер 5, а Итън . се е издигнал от шесто до четвърто място. При момичетата, Емма и Оливия са разменили местата си.
Но защо точно Майкъл? Ако не беше 1964 г., когато след смърттана президента Дж. Кенеди името Джон оглави класацията, Майкъл щеше да бъде на върха, откакто през 1956 г. първото място отстъпи най-популярното нюйоркско име Робърт.

Майкъл в момента заема 11-то място и в националните листи с бебешки имена. Ентусиазмът на Ню Йорк към името се поддържа от Ню Джърси и Делауеър, докато има щати, в които то не е толкова популярно. Например в Айова е на 36-то място, на 35-то е във Върмонт и на 31-во в Северна Дакота – там е по-назад дори от Хенри (23) и Хъдзън (24). В Юта, където Самюел и Джаксън са на 6-то и 7-мо място, Майкъл е едва 28-ми.

Причините за тези различни регионални тенденции са доста интересни. Те отразяват това, която експертката по бебешки имена Лаура Уотънбърг нарича „обърната политическата карта”. „Колкото по-прогресивно гласуват хората от един регион, толкова по-консервативни са те при избирането на имена за своите бебета”, казва тя.

Тя смята, че изборът на име има връзка и с възрастта на майката. Жените в прогресивните щати раждат по-късно, следователно не избират име след няколко питиета или концерт на поп-звезда. Действително, федералната карта показва, че жените от Ню Йорк и Ню Джърси раждат най-късно първите си деца, на другия полюс са родилките от Арканзас, Луизиана и Мисисипи.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news