» нов футболен клуб
начало » нов футболен клуб
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Ню Йорк с нов футболен клуб

Двата отбора ще се опитат да построят и нов стадион

Президентът на "янките" Ранди Левайн, комисарят на МЛС Дон Гарбър и изпълнителният директор на "Манчестър сити" Феран Сориано представят проекта за нов футболен клуб в Ню Йорк.                                       Сн. Reuters

(05/21/13)
Собствениците на английския футболен клуб "Манчестър сити" и бейзболния "Ню Йорк янкис" ще създадат в Голямата ябълка професионален футболен клуб. Той ще се нарича "Ню Йорк сити футбол клуб" и ще започне участието си от 2015 г. Тимът ще стане 20-ият отбор в набиращата популярност американска лига.


Миналогодишният английски шампион ще притежава мажоритарния дял, а най-популярният бейзболен отбор в света ще е активен миноритарен собственик.

Инвеститорите в начинанието, което се оценява на 100 милиона долара, вече имат партньорски отношения по отношения на маркетинга и обслужването на зрителите.

Двата отбора ще се опитат да построят и нов стадион наблизо. Като възможен домакин се оценява парка "Флашинг медоус" в Куинс, където е и известният тенис комплекс. Наблизо е и домът на бейзболния "Метс".

"Това е най-доброто от двата свята вярваме, че знаем как да управляваме един футболен клуб, а "Янкис" са една от най-големите спортни организации в света и са истински нюйоркчани", заяви изпълнителният директор на "гражданите" Феран Сориано.

Ню Йорк е най-натовареният откъм професионални отбори град в САЩ. Там играят два бейзболни отбора, два по американски футбол, два баскетболни тима, два хокейни отбора и вече два футболни тима. "Ню Йорк сити футбол клуб" ще конкурира с "Ню Йорк Ред булс".

"Очакваме това градско съперничество, което ще наелектризира този велик град", заяви комисарят на футболната лига Дон Гарбър.

Феран Сориано ще следи за подбора на ръководството на клуба. "Янкис" ще помогне със връзките си с успешната регионална телевизионна мрежа YES. Президентът на "Янкис" Ранди Левайн заяви, че клубът се е присъединил към проекта наскоро.

"Това е феноменална възможност за нас, на нашия си пазар, да си партнираме с една от най-великите спортни организации в света "Манчестър сити", заяви Левайн.

От дълго време новата американска футболна лига се опитваше да привлече на големите европейски футболни клубове, които да инвестират в свои проекти в САЩ. Преди време се смяташе, че "Барселона" е близо до участие в клуб във Флорида.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news