» Джохар Църнаев
начало » Джохар Църнаев
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Тамерлан Царнаев замесен и в 3-но убийство

Отложиха за юни процеса за бостънския атентат срещу брат му Джохар


(05/24/13) Тамерлан Царнаев, единият от предполагаемите организатори на нападението по време на бостънския маратон, е убил трима души. Това заявил негов приятел по време на разпит, преди да бъде застрелян от агент на ФБР, когото нападнал.

Ибрагим Тодашев, който бе разпитван в рамките на разследването на атентатите миналия месец по подозрения, че е бил свързан с убития Тамерлан Царнаев, казал, че заедно с Царнаев са убили трима души в Масачузетс през 2011 г.

По-късно Тодашев нападнал агент на ФБР по време на разпита и бе застрелян.

Междувременно стана ясно, че първото съдебно заседание, на което трябваше да присъства Джохар Царнаев, оцелелият бостънски атентатор, се отлага от 30 май за 2 юни.


19-годишният Царнаев е обвинен, че е използвал оръжия за масово унищожение и може да получи смъртна присъда.

Той и брат му Тамерлан, който беше ликвидиран при полицейска операция, заложиха две бомби на бостънския маратон на 15 април и отнеха живота на трима души, сред които едно дете.

Джохар Царнаев беше тежко ранен при престрелката, в която загина брат му. Сега той е в затворническа болница в Девънс, на 60 километра западно от Бостън.

Царнаев няма да бъде третиран като вражески боец.

"Към него няма да се отнасят като към противник, действащ на страната на врага. Ние ще съдим този терорист в рамките на нашата гражданска съдебна система в съответствие със законодателството на САЩ", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.

Царнаев, който е етнически чеченец, е натурализиран американски гражданин. По силата на американските закони гражданите на САЩ не може да бъдат съдени от военни комисии.

Редица конгресмени призоваха правителството на Обама да съди Царнаев като вражески боец, за да бъдат правата му силно ограничени и да се увеличи времето за разпити.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news