» Макгахан
начало » Макгахан
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Фестивал почита Макгахан в Охайо

Българи и американци отдават почит на американския журналист, отразявал турските зверства по време на въстанието

(06/07/13) Фестивалът в чест на на Джанюариъс Макгахан започна в петък и ще продължи и в събота, 8 юни в родния му град Ню Лексингтън в щата Охайо. Честванията ще започнат със събиране в залата „Knights of Columbus” в петък вечерта.

На 8-ми юни, ще се състои възпоменателна служба на гроба на Макгахан и поднасяне на цветя на паметниците му. Фестивалът ще продължи в градската библиотека с приветствие от Карма Джийн Рауш и презентация на Таня Макдермот, които са сред организаторите на събитието. Слово ще произнесе генералният консул на България в Чикаго Симеон Стоилов.

Фестивалът в чест на Джанюариъс Макгахан се провежда всяка година в Ню Лексингтън. Репортажите на американския журналист за турските зверства при потушаването на Априлското въстание насочват вниманието на световната общественост към съдбата на българския народ и изиграват значима роля за преобръщането на европейската политика.

През 1978 г. България подарява бюст-паметник на Макгахан с надпис „Макгахан - освободителят на България", който е поставен на гроба му. Копие на паметника е поставено в Батак
Коментирай

888ToG https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx
( Merziuziy @ 2021-06-29 12:53:17 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
10/12/2022
Петко, Петкана, Параксева, Пенчо, Пеньо, Пенка
10/16/2022
Златка,Златко, Лука, Лукан
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news