» концерт
начало » концерт
сподели във  Facebook  Svejo.net 
С концерт събират средства за BG сграда

14-годишен челист написа произведение специално за случая


Златомир Фунг
(06/13/13) Двама български музиканти ще изнесат концерт в четвъртък вечер в Бостън. 18-годишната цигуларка Гергана Харалампиева и 14-годишният челист Златомир Фунг ще свирят благотворително. Средствата от концерта ще се използват за закупуването на страда, която да приюти всички български организации в Бостън. Спектакълът се посвещава на Българския център в Нова Англия.

Гергана и Златомир ще изпълнят творби на композитори от 20-ти век и произведение, специално написано за случая от младия челист.

Концертът ще започне в 19 часа в Bradley Hall на Rivers School Conservatory. Адресът е: 333 Winter Street, Weston, MA 02493.
Гергана Харалампиева
Гергана Харалампиева е родена през 1994 г. в Пловдив, но от години живее в Бостън. Свирила е в ''Studio Live'' на Чешкото национално радио в Острава, както и в шоуто на популярната моравска народна певица Ярмила Шулакова. Свири като солистка с филхармоничния оркестър на Meримак Валей, със симфоничния оркестър на Уелсли, a през май 2011 г. и с Бостънски симфоничен оркестър.

През август 2011 г. Гергана се класира на международния цигулков конкурси за изпълнители до 18 години – ''Купър'' в Оберлин, Охайо. Oт септември, 2012 г. Гергана Харалампиева продължава образованието си в Къртис, Филаделфия в класа по цигулка на Ида Кавафян.

Златомир Фунг е жител на Уестбъроу, MA. Бил е ученик на Еманюел Фелдман в подготвителното училище. В момента учи музика в Oak Meadow School. Печели втора награда с виолончело на седмия Международен конкурс „Чайковски” за млади музиканти.

Той е един от само двама американци, почитани като лауреатите в конкурса, който се проведе миналата есен в Монтрьо, Швейцария. Свири в младежка филхармония NEC. Печели първа награда на Международния конкурс AFAF 201, на Golden Strings, първа награда в Нова Англия с местния филхармоничен оркестър, както и първо място на конкурса за млади обещаващи музиканти.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
10/12/2022
Петко, Петкана, Параксева, Пенчо, Пеньо, Пенка
10/16/2022
Златка,Златко, Лука, Лукан
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news