» медведев
начало » медведев
сподели във  Facebook  Svejo.net 
САЩ шпионирали Медведев в Лондон

Таен документ, предаден от Едуард Сноудън на „Гардиън”, разкрива конспирацията

Медведев (вдясно) и Браун през април 2009 г.
(06/17/13) Американски шпиони, базирани във Великобритания, са подслушвали топ секретните комуникации на руския президент Дмитрий Медведев по време на визитата му за срещата на Г-20 в Лондон през 2009 г., пише вестник "Гардиън", като се позова на огласен от Едуард Сноудън таен документ.

Подробностите за подслушването са съобщени на брифинг, подготвен от Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ - най-голямата американска агенция за следене и подслушване, и след това са споделени с високопоставени служители от Великобритания, Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Секретният доклад е бил предоставен на "Гардиън" от Едуард Сноудън. Разкритията подчертават важността на американския шпионски център в Менуит Хил, Северен Йоркшър, където са базирани стотици аналитици на АНС, отбелязва вестникът.

Според доклада АНС започнала да подслушва комуникациите на делегацията на Медведев още в първия ден на пристигането му във Великобритания на 1 април 2009 г.

Документът е придружен с две снимки на тогавашния руски президент, който се усмихва за световните медии заедно с тогавашния премиер Гордън Браун и Барак Обама на разговори между тях преди срещата.

Следенето на руската делегация започнало само часове след първата среща на Обама и Медведев.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
10/12/2022
Петко, Петкана, Параксева, Пенчо, Пеньо, Пенка
10/16/2022
Златка,Златко, Лука, Лукан
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news