» христо ботев
начало » христо ботев
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Училище „Христо Ботев” изпрати абитуриентите

С пикник и рисуване на открито школото подкрепи инициативата I can too

(06/18/13) Българското училище в Ню Йорк „Христо Ботев” изпрати първите си абитуриенти с пикник и детска рисунка на открито през почивните дни.

С огромното платно, на което всяко дете можеше да покаже таланта си в живописта и графиката, училището подкрепи инициативата I can too за подпомагане и интегриране на деца със специални нужди, с множествени увреждания, деца с редки болести, с намалено зрение и с аутизъм.

Школото връчи дипломите на първите си абитуриенти, а по-късно организира пикник за децата и техните родители в парка Great Hill. По-малките получиха удостоверения за проведеното обучение по български език, „Роден край”, „Човек и общество”, история на България. Документите са одобрени от Министерството на образованието и науката и с тях децата могат да продължат образованието си в България.

Училище „Христо Ботев” е създадено през 2005 година. Първоначално е било базирано в сградата на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк. Днес вече е в зданието на Park West High School. Школото функционира с подкрепата на Американска фондация за България, фондация "Тианадера", Министерство на образованието и науката и родителски дарения. Децата, които го посещават в момента, са близо 120. Те са не само от щата Ню Йорк, но и от съседните Ню Джърси и Кънектикът.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
10/12/2022
Петко, Петкана, Параксева, Пенчо, Пеньо, Пенка
10/16/2022
Златка,Златко, Лука, Лукан
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news